Nail Systems Nail Cup 2009 – tävling

För tredje året i rad arrangerar vi Nail Systems Nail Cup och denna gång uppe i höga norden, i björkarnas stad, Umeå. En vacker stad som andas lugn och välkomnande. Vår regionchef Christine Åström möter oss och vi får en rundtur i staden. Ingen snö men behagligt kallt, inte den fuktiga kylan vi har på västkusten utan riktig vinterkänsla. Sedan blir det arbete och tävlingen skall hållas i Folket Hus. Lokalen skall ställas i ordning samt rum for bedömning och domare.
Vi har glädjen att ha Tammy Azyzova som huvuddomare väl flankerad av Carro Wirström och Agneta Modén som våra skickliga domare. Christine har förberett mycket och vi går igenom detaljerna så att alla deltagarna skall få en riktigt trevlig dag – som ändock ofta är fylld med skakande tävlingsnerver.
Alla är välkomna och vi får tävlande från olika delar av norra Sverige. Inskrivning och genomgång går helt utan missöden och ett par skratt förlöser lite nervositet då och då. En kik på klockan och så är det START. En total tystnad lägger sig för att efter en kort stund brytas av lite småprat och bakgrundsmusik. 

Det skulpteras, mäts, filas och synas i varje detalj. Flera tävlar för första gången och andra har tävlat förut, koncentrationen ar dock hög vid alla borden i rummet. Under tävlingen kommer det press som vill bevaka denna händelse, både från Västerbotten Kuriren och Västerbottens Folkblad. Vi blir intervjuade
hur tävlingar fungerar både här i Sverige och även internationellt och fotografer går runt för att ta spännande bilder.

Efter 2.5 timmar är tiden ute och alla modeller reser sig direkt. De går bort till utställningsområdet och ställer sig på rad med händerna framför sig. Alla tävlande – och även besökare – som vill se naglarna får lägga händerna på ryggen – vi vet ju alla hur svårt det är att låta bli att ta på vackra naglar och oja sig, men inte på tävling! De går alla på en rad längs raden av modeller och får då en chans att se hur alla tävlingsnaglar ser ut.
Därefter börjar domarnas arbete. Även när domarna är färdiga med bedömningen har de svårt att se någon som utkristalliserar sig. Många är duktiga och det är jämt över lag. Resultaten räknas ihop och nu skall vi snart få kora en vinnare.
Vänner och familj samlas med de tävlande och modellerna. Först delas det ut diplom till alla och sedan börjar den spännande nedräkningen!
Tredje, andra och första plats. Applåder, jubel och tårar! 

Placeringen är:
Första plats – Helena Jonsson, Umeå
Andra plats – Erika Moreskog, Boden
Tredje plats – Jessica Andersson, Boden

Efter tävlingen sätter sig domarna ned vid några bord och ger en grundlig och personlig genomgång till varje tävlande. Det inspirerar verkligen och de tävlande får en chans att fokusera på de detaljer som kan förbättras. Tack alla domare, ni födde verkligen en tävlingsgnista hos många som nu säkert kommer att fortsätta att tävla!
En trevlig dag med många trevliga människor kan bara sluta med glada léenden och kramar. Vi ser fram emot att se er alla igen på kommande tävlingar!

Reni Mobrandt
Nail Systems of Sweden ab