Gel Polish (Maxpoäng 270)

1. Jessica Romin – 219p
2. Julia Fredriksson – 218p
3. Emilia Paavola – 203p

Se bidragen

Stiletto (Maxpoäng 225)

1. Julia Löfgren – 187p
2. Julia Fredriksson – 176p
3. Yulia Rezvykh – 171p

Se bidragen

Showcase (Maxpoäng 240)

1. Yulia Rezvykh – 214p
2. Caroline Östling – 198p
3. Julia Fredriksson – 169p

Se bidragen

Fantasy (Maxpoäng 300)

1. Micaela Wallgren – 265p
2. Marita Rosander – 253p
3. Martina Lindmark – 242p

Se bidragen

Gel Polish

Vinnare av förstapris

Vinnare av andrapris

Vinnare av tredjepris

Stiletto

Vinnare av förstapris

Vinnare av andrapris

Vinnare av tredjepris

Showcase

Vinnare av förstapris
Yulia Rezvykh

Vinnare av andrapris
Caroline Östling

Vinnare av tredjepris
Julia Fredriksson

Cecilia Markström

Martina Lindmark

Sofia Söderbäck

Galit Levy

Fantasy

För andra året i Sverige anordnades FANTASY TÄVLING och denna gång på Acadermia på Stockholmsmässan. En fantastisk tävling där kreativitet, skaparanda och fram för allt glädje får komma fram. Vi hade 6 riktigt duktiga terapeuter som visade fram sina kunskaper när det skapades runt temat Hantverksyrken. Det var magiskt att se hur mycket energi det hade lagts ned på alla detaljer. Lampor, dockor, stickor, sytrådar, metalldetaljer, blommor – ja, det var verkligen häpnadsväckande att se. Att få anordna en tävling som denna, kan bara skapa stora leenden och jag hoppas vi får möjlighet att anordna Fantasy 2016! Här har vi samlat lite bilder och från alla bidrag och text från de tävlande. Det är bara att luta sig tillbaka och njuta.

 

Stickerska

Vinnare av förstapris:
Micaela Wallgren

Jag hade 100 teman, som jag även påbörjade, innan jag hittade rätt. Det var väldigt frustrerande när det inte kändes bra. Men till slut så sa det bara klick… Stickning, ett gammalt hederligt hantverk. Fick nya idéer hela tiden… men eftersom jag velat så mycket var tiden väldigt knapp. 3 veckor innan tävlingen började jag skapa. Min tanke med hela skapelsen var en helhet från kläder, hår till naglarna. Jag ville ha en berättelse. Garnet fick bli huvudingrediensen. Ju fler idéer som dök upp så växte tanken på katterna fram.Jag ville göra något med små nystan. Katter och nystan är givet. Jag ville även få fram lite av det mystiska med fantasy och på så sätt dök trollet upp.
 
Trollet fick spinna garn. Garnet samlades upp på den andra handen i nystan och bollar. Därifrån gick garnet ner till pekfingrar som jag skulpterat till stickor. På stickorna satt en stickning i regnbågens färger. Stickningen i sin tur gick runt modellen och skapade hennes överdel till kläderna. Tanken i övrigt var lite tant men ändå en känsla av färgbomb och mystik. Jag är så stolt att jag genomförde detta. En galen period med svett, lite tårar och väldigt mycket värme. Längtar redan till nästa gång.

Sömmerska/Snickare

Vinnare av andrapris:
Marita Rosander

När det gäller fantasy så var detta en liten dröm jag har haft länge att få göra. Teamat var för mig klockrent och spännande. Bilden jag fick i huvudet var sömmerska vs snickare, sen ville jag hålla det stereotypt. Ett både gammaldags och modernt tema.
Jag gjorde först en skiss på var hand, med varje hantverk. Därefter delegerade jag klädseln till min modell Pernilla. Allt jag gjorde på tipparna är gjorda av akryl, banden spetsen är gjorda av gellack, hundkojan och resten är gjort av gel. Det enda jag har använt annat material till är nålarna på nåldynan. Det som var roligast att bygga var hundkojan och verktygslådan. 
Detta var något av det roligaste jag har gjort på mycket länge och kommer definitivt ställa upp igen.
 
 

Dockmakare

Vinnare av tredjepris:
Martina Lindmark

Jag valde att göra en Dockmakare. Min modell var en marionettdocka, som hölls uppe av en hand byggd i akryl som höll i själva ställningen där snörena satt fast. Dessa snören var fastsatta i modellens händer och fötter. Alla dockor och leksaker på naglarna är bygga helt i akryl. Tanken var att ha dockor i olika storlekar lite som de ryska dockorna man plockar ur varandra och de blir minde och mindre Alla dekorationer samt tipparna tog över 48 timmar att göra. Blod svett och tårar. I efterhand lätt värt varenda minut. Roligaste tävlingen någonsin.
 

Elektriker

Julia Fredriksson

Jag bestämde mig ganska snabbt för att mina naglar skulle lysa så jag lade väldigt mycket tid och energi på att löda och koppla sladdar till små lysdioder som jag sedan monterade in i en nagel. Nageln dekorerades med mycket silver och grått. Tanken var att min modell skulle vara en elektriker, som har fått en stöt. Sminket och håret fick därför en elektrisk-look! På plats på tävlingen kopplade jag 20st sladdar på varje arm till 10 batterier som jag tejpade fast innanför skjortan i svanken på min modell. Utöver det hade jag ljusslingor slingrande längs modellens armar. De flesta dekorationerna på naglarna är byggda i akryl, glödlamporna (som är ihåliga precis som en riktig glödlampa) är byggda i gelé.
 

Svetsare

Jennifer Håkansson

En fantastisk skapelse i metall helt igenom – skor, kläder mätverktyg och fantastiska naglar. Jennifer har skapat en svetsare i varje detalj. Gråa toner genomgående i allt, naglarna skimrade i grått och silver i alla de detaljer som skapades från kedjor till visioner av smält metall.
 

Florist

Sofia Söderbäck

Färg och glitter i kombination med att skapa ett konstverk från topp till tå. Vilken utmaning och samtidigt fantastiskt rolig tävling att vara med i! Det var det första jag tänkte när Fantasytävlingen var bokad. 
Florist, idén fick jag från början av en av mina kunder när vi satt och pratade vid en behandling. Detta var några månader innan tävlingsdagen. Efter det var tankarna i full gång. Jag tog fram olika skisser på hur jag ville att floristen skulle se ut gällande hår, smink, kläder och naglar. När det började närma sig tävling träffade jag en frisör/make up artist som gav mig tips på hur jag skulle göra för att få utlopp för mina idéer.
Att bygga blommor ligger mig varmt om hjärtat, därför kändes det självklart för mig att skapa en vacker bukett byggd med akryl. Den största utmaningen var att bygga rosen så att den såg verklig ut, det tog mig cirka tre timmar.
 
Det var många timmars utmanande arbete innan allt var klart. Fantasytävlingen är det roligaste jag har gjort hittills och ännu bättre är att jag har utvecklats i mitt hantverksarbete under tidens gång.