7 och 28 november på Acadermia mässan

För andra året i rad anordnade Nail Systems of Sweden ab, Nail Art tävlingar i Sverige. Två dagar med berusande skönhet. På tid skapades konstverk som man bara kan häpna över. Så fantastiska detaljer, allt samlade i en helhet, vilka följde ett tema för varje tävling.

I år kunde deltagarna välja mellan 4 olika tävlingar:

Gellack – Tema: Valfritt
Under 45 minuter skall det skapas ett set naglar med det som även kallas ”permanent lack”. Fyra naglar med rött och fyra med Fransk Manikyr. Båda tummarna med design efter egen fantasi och kreativitet.

Stiletto – Tema: Antikens gudinnor
Under två timmar skall minst 3 centimeter långa stilettonaglar skapas på ena handen. Endast mallar får användas. En verklig ögonfröjd, men en riktig utmaning.

Fantasy – Tema: Hantverksyrken
Här får de tävlande verkligen ta fram all kreativitet. Från helhet till små, små detaljer. Det skall skapas frisyr, make up, kläder och givetvis extrema naglar. Mycket får vara förberett hemma och på plats skall allt sättas samman under 1,5 timma. Att se dessa Hantverkare växa fram var mycket spännande.

Showcase – Tema: Nagelsalongen
10 naglar i en box som mäter 30×30 centimeter. Ett riktigt vackert tittskåp. Här kan den tävlande sitta i lugn och ro på salongen och skapa sin design. Tävlingsbidraget skickas eller tas med till tävlingen och lämnas till tävlingsledningen, som hänger upp boxen i en speciell monter. Domarna bedömer och publiken får också rösta.

Tävlingarna

Under dessa dagar tävlade 41 deltagare, vilket var en otrolig uppslutning. Vi på Nail Systems är verkligen glada över det engagemang och kreativitet som har lagts ned. Det har varit veckor, ja månader, av uppladdning. Skapa en idé, göra en utformning, öva, öva, öva, och sedan är det dags att kliva upp på tävlingsbanan och skapa det som man har tränat på. Färger och former skall sitta. Allt skall ha packats ned, inget får glömmas. Resor och hotellrum bokas – det är mycket runt en tävling.

Under tävlingarna var stämningen som vanligt, laddad och koncentrerad. Det skulpterades, filades, mättes, justerades och dekorerades. Små konstverk växte fram till alla besökares glädje. Flera stannade till och tittade på alla bidrag. Tävlingsarenan var i år på en upphöjd catwalk så det var lätt att gå runt och se alla bidrag. Många ”-Åhh” och ”-Ahh” hördes bland publiken!

En speciell tävling var Fantasy. 6 deltagare lade ner kraft och själ i sina modeller. Hår touperades och sprayades. Make up justerades till perfektion. Kläder rättades till och naglarna – dessa naglar! Fantastiska arbeten med handgjorda detaljer. Lysande kontakter, små dockor, figurer som både sågade och sydde, stickor och stickning, ljuvliga blommor, metalliska detaljer – det var ett skådespel som det bjöds på. I 1,5 timme gick jag som tävlingsledare runt med ett leende på läpparna och en tår i ögat då jag såg all denna idérikedom, kreativitet och framför allt glädje! I all koncentration skrattade de tävlande och kom med små kommentarer om det frågades om någon detalj. Det var en otrolig tävling!

Domarna

Efter all denna utformning av konstverk skulle det bedömas av våra domare. Årets panel med domare hade många års erfarenhet av tävlingar. Här fanns det kunskap om att döma både nationellt och internationellt, samt att tävla med många guld- och silverpokaler som resultat. Med ett skarpt öga gav våra domare alla tävlande den bästa bedömningen, som de även följde upp med en coachning efter lördagens prisutdelning, för alla som ville ha ett personligt utlåtande.

Vi hade följande domare: 
Linda Frid, från Danmark – Huvuddomare
Cinderella Andersson, från Sverige
Eva Darabos, från Ungern (numera Norge) 
Kicki Normann, från Sverige – Gästdomare i Fantasy.

Läs mer om våra domare här

Vi vill tacka alla domare för deras arbete som denna gång var en verklig utmaning. Så många fina bidrag, vilken hög standard vi har i Sverige! Wow- faktorn var verkligen på topp! Vi vill tacka domarna för allt engagemang och för all tid de lagt ner under dessa dagar.

Prisutdelningen

Prisutdelningen var en spännande tillställning. Alla deltagarna ropades upp, fick medalj och diplom, och det var en lång rad av förväntansfulla och extremt duktiga nagelterapeuter. Därefter ropades vinnarna upp: plats nummer tre… plats nummer två… plats nummer ett. Spänning till sista deltagaren. Vinnarna korades och pokaler lämnades ut. I Stilettotävlingen fick vi samma poäng på tredje plats och Carolina Petersson halkade precis på målsnöret då hon hade samma poäng som Yulia Rezvykh, men poängen för helhetsintrycket var något högre för Yulia.

Läs alla resultat här

Tusen tack alla som var med i årets Nail Systems Nail Art. Alla tävlande, modeller, domare, arrangörer, publik. Alla som la ner så mycket kraft på att detta skulle bli ett så lyckat event. Alla dagar av förberedelse som resulterade i två så fantastiskt roliga dagar! Vi bugar och känner oss glada att vi får vara en del av detta.

Vill du tävla? Vill du veta mer om tävlingar? Hör gärna av dig till oss på Nail Systems of Sweden ab. Du hittar info på hemsidan www.nailsystems.se
Nästa tävling? Det blir klassiska tävlingar, dvs. förlängningar med akryl eller gel och det blir i slutet av februari i Stockholm. 
Följ oss gärna på hemsidan eller Facebook: http://www.facebook.com/nsiofsweden så hittar du det senaste om tävlingar både utomlands och i Sverige.

_____________________________ 

Reni Mobrandt 
Nail Systems of Sweden ab 
reni@nailsystems.se